kostik asit tankı
Kostik Asit Tankı
Kostik Asit Tankı HDPE Levhalardan ürettiğimiz kimyasal tepkimelere son derece dayanıklı depolama ve toplama birimleridir.
Detay Makine Plastik San. Tic. Ltd. Şti.
Detay Makine Plastik San. Tic. Ltd. Şti.
1994 yılından beri güven veren kostik asit tankı üretim firmasıyız.

Kostik Asit Tankı

Kostik asit tankı, sodyum hidroksit stoklaması için üretilen tanklardır. Polietilen ve polyester asit tankları bu asidin stoklanması için uygun olacaktır. Ancak stok sıcaklık değeri 55 derece derece üstünde olan stoklamalar için polietilen kostik asit tankları yeterli olmayacaktır. Bunun için polyester asit tankları kullanılması gerekmektedir. Aşağıda polyester asit tanklarının kostik asit için dayanım değerlerini görebilirsiniz.

Kostik tankı nedir? Kostik tankları, sodyum hidroksit stoklaması işlemleri için geliştirilen ve kullanılan tanklardır. Polietilen ve polyester asit tankları, asidin stoklanması için uygun ortamın oluşmasını sağlar.

Kullanılacak kostik asidin konsantre oranına göre kalınlığı arttırılan polietilen asit tankları ölçüleri standarttır. Ürün ölçüleri için polietilen su deposu ölçüleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kostik tankı nedir?

Kostik tankları, sodyum hidroksit stoklaması işlemleri için geliştirilen ve kullanılan tanklardır. Polietilen ve polyester asit tankları, asidin stoklanması için uygun ortamın oluşmasını sağlar.

Kostik Asit Nedir?

Sodyum hidroksit (kostik asit) katı halde beyaz renkte bir maddedir. Kostiğin içeriğinde sodyum, hidrojen ve oksijen atomlarını vardır. Formülü NaOH tür. Potasyum hidroksit olarak imal edilen kostiğin formülü KOH tur. Kullanım alanının genişliği muazzamdır. Petrol rafinelerinden arıtmalara sabun imalat tesislerinden kağıt ve boya üretim tesislerine kadar bir çok alanda kullanımı mevcuttur. Kostikin teknik (spesifik ) özellikleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.Kostik; potas kostik, boncuk kostik, payet kostik, sud kostik, sıvı kostik, sodyum hidroksit gibi isimlerle de karşımıza çıkar.

kostik asit

  1. Erime Noktası318 ° C
  2. Kimyasal Adı sodyum hidroksit
  3. Kimyasal Formülü NaOH
  4. Molekül Ağırlığı 39.9971 g/mol
  5. Renk / Form Beyaz, Sıvı
  6. Yoğunluk 2.1 g/cm³
  7. Kaynama Noktası 1.390 °C

Beyaz renkli, nem çekişi kuvvetli bir baz olan sodyum hidroksit ya da kostik olarak da bilinen bu maddenin %48’lik çözelti formudur. Sıvı halde veya katı halde bulunur. Katı kostik için mikser ilave edilir.

Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici asidik ortamın nötralizasyonunda, kötü kokuyu arıtmada, boru temizlemede ve çöktürme amaçlı kullanılmaktadır. Su ile temasında ısı açığa çıkmaktadır.

Kostik Asit Tanklarının Özellikleri

  1. Masif PP (polipropilen) malzemeden imal edilir.
  2. Şeffaf seviye göstergeli veya istenirse manyetik seviye sensörlü yapılabilir.
  3. Tıkanmayan, istenirse frekans konventörü ile debisi ayarlanabilen elektrikli dozlama pompalıdır.
  4. Tank dışında ya da tankta oluşabilecek arızada kimyasal çıkışını engellemek için emniyet tankı vardır.
  5. Su ve hava dolum vanaları mevcuttur.
  6. Sodyum hidroksit çok kuvvetli bir bazdır. Ciddi yanıklara neden olur. Çok kuvvetli alkali olduğunan yükleme, boşlatma ve kullanımda çok dikkatli olunup, özel talimatlara göre hareket edilmelidir.
  7. Yanıcı değildir.
  8. Üretmiş olduğumuz tanklar kapaklıdır. Koku çıkışı engellenmiş ve olası sızmalara karşı emniyet kabı kullanılmıştır.

Kostik tankları, sodyum hidroksit stoklaması işlemleri için geliştirilen ve kullanılan tanklardır. Polietilen ve polyester asit tankları, asidin stoklanması için uygun ortamın oluşmasını sağlar. Stok sıcaklık değerinin 55 derece üstünde olması ise stoklamaların polietilen kostik asit tanklarının zarar görmesine yol açabilir. Bu sebeple, kostik tankı ve rezistanslarının seçimi konusunda hassas davranılması gerekir.

Petrol rafineleri, endüstriyel üretim alanları, sabun imalat tesisleri ve kağıt ile boya üretim tesislerine kadar pek çok farklı alanda kullanılan kostik tanklarının işlevsel özelliklerini sergileyebilmesi için rezistanslara ihtiyaç duyulur. Kostik tankları içerisinde yer alan rezistanslar yüksek ısıya karşı dayanıklı olabilecek şekilde tasarlanmaktadır. Elektrik enerjisini en hızlı şekilde ısı enerjisine dönüştüren kostik tankı rezistansı modelleri enerji tasarrufu elde edebilmenizi de sağlar.

Kostik Depolama

Kostik nasıl depolanır? Kapalı ambalajlarda (çelik, paslanmaz, plastik, propilen kaplarda) saklanmalıdır. Nemden uzak serin ve kuru tutulmalıdır. Depo havalandırılmalı, madde sudan ve asitlerden uzak tutulmalıdır. Aliminyum, Bakır ve Metal Alaşım, Çinko, Kurşun gibi maddelerden uzak tutulmalıdır.

Asit Tankı Nakliyesi

asit tankı nakliyesi
asit tankı nakliyesi

HDPE Asit Tankı

HDPE hammaddesi ile imal edilen levhalardan ürettiğimiz Asit Tankı depolama veya aktarım amaçlı olarak kullanılmaktadır. Üretimimizde dikey tanklar genel olarak yapılmakla birlikte yatay talepleriniz de karşılanmaktadır. Tamamen özel imalat olup istenilen ölçü ve ebata göre m3 hacmine uygun olarak tamamlanmaktadır. Asit türlerine, Amonyak, Alkol, Benzin vs gibi kimyasal etkisi olan tüm türlere karşı dayanımı vardır. Kimyasal dayanım tablosuna bakarak daha fazla türlerin neler olduğuna bakabilirsiniz.

Asit tankı olarak istenilen ölçülerde imalat yapabilmekteyiz demiştik. Örneğin,  10 ton * 15 ton * 20 ton * 25 ton * 30 ton şeklinde tonaja göre veya m3 hesabına göre talep edebileceğiniz gibi, 6000×3000 mm * 3000×3000 mm gibi farklı ebatlar için de imalat talep edebilirsiniz. Genelde istenilen tank boyutları bunlardır ama yerleşecek alana göre ebatlamada projenize göre veya asit dayanımı isteniyorsa dayanımın izin verdiği ölçüye göre farklılıklar da yapabiliyoruz.

Tanklarımızda kapatılan her nokta hem içten hem de dıştan kaynatılarak dayanım arttırımı sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra tam dolum yapılarak sevk öncesi sızdırmazlık testlerini de tamamlamaktayız.

Kullanıma göre HDPE Asit Tankı tipleri

  1. Hidroklorik Hdpe Asit Tankı
    * 10 ton * 15 ton * 20 ton * 25 ton * 30 ton
  2. Kostik Asit Tankı
  3. 1m³, 5m³, 10m³, 15m³, 20m³, 25m³, 30m³, 35m³ aside dayanıklı Hdpe Tank
  4. Hdpe endüstriyel sıvı tankı
  5. Sülfürik asit tankı
  6. Fosforik pe asit tankı
  7. Endüstiyel asit tankı
  8. Hdpe nötralizasyon tankı
  9. Hdpe demir üç klorür tankı
  10. Hdpe Klor depolama tankı
  11. Pe kimyasal depolama tankı
  12. Çift cidarlı korugeden imal yer altı depolama tankı
  13. Toprak altı plastik depolama tankı

Asit Tanklarının Avantajları

  1. Uygulama kolaylığı sağlamaktadır.
  2. Hafiftir.
  3. -40°c’ye kadar en yüksek çalışma sıcaklığına dayanmaktadır.
  4. Ağır kimyasal çözelti ortamlarına uygundur.
  5. Korozyona uğramaz.
  6. Yüksek aşınma mukavemetine sahiptir.
  7. Isı ile şekillenririlmeye müsaittir.
  8. Uygulama alanında çözüm üretilmesine katkı sağlamaktadır.
  9. Yüzey pürüzlülük katsayısı çok azdır.
  10. Yüksek darbe dayanımına sahiptir.
  11. Yüksek parlaklığına sahiptir.
  12. Su emmez.
  13. Doğal renkli levhalar opak ışık geçirgenliğine sahiptir.
  14. Dekoratif uygulamalarda kullanılır.
  15. Sağlığa uygundur.

Asit Tankı modelleri

ortalama istenilen tank ebatlarına göre bazı modeller şunlardır

6000 x 3000 mm Hdpe Asit Tankı

H= 6000  X  Ø 3000 mm ebatlara uygun şekilde imal ettiğimiz Hdpe Asit Tankı hem ömürlüktür ve hem sorunsuz çalışmaktadır. Tankımız hdpe (polietilen) levhalardan kaynatılarak imal edilmektedir. Levha kalınlıkları tankın uzunluk ve genişliğine göre 20 mm , 25 mm , 30 mm gibi farklı değerlerde ve dayanım isteğine bakılarak belirlenmektedir. Buna göre 6000 x 3000 mm asit tankı için kullandığımız ideal levha kalınlığı 25-30 mm şeklindedir.

Ürünü incele:

Asit tankı fiyatı almak için bizimle iletişime geçiniz!

WhatsApp: 0533 355 50 84


3000 x 3000 mm Hdpe Asit Tankı

3000 x 3000 mm ebatlara uygun şekilde imal ettiğimiz Hdpe Asit Tankı hem ömürlüktür ve hem sorunsuz çalışmaktadır. Tankımız hdpe (polietilen) levhalardan kaynatılarak imal edilmektedir. Levha kalınlıkları tankın uzunluk ve genişliğine göre 10 mm , 15 mm , 20 mm , 25 mm gibi farklı değerlerde ve dayanım isteğine bakılarak belirlenmektedir. Buna göre 3000 x 3000 mm asit tankı için kullandığımız ideal levha kalınlığı 15 yada 20 mm şeklindedir.

Ürünü incele:

Asit tankı fiyatı almak için bizimle iletişime geçiniz!

WhatsApp: 0533 355 50 84

3000x3000mm hdpe asit tankı ölçüleri

3000 x 3000 mm hdpe asit tankı ölçüleri

Asit tankı yaptırmanız için şunları bilmemiz gerekiyor

Depolama yada dinlendirme amaçlı asit tankı yaptıracağınız zaman hangi kriterler sisin için daha uygundur bunun belirlenmesi gerekiyor. Çünkü asit tankı imal edilirken asidin cinsi, sıcaklığı ev yoğunluğuna göre et kalınlığı belirleniyor. Hatta asit harici plastik kimyasal depolama danklarında da durum bundan farklı değildir. Sonuçta içine konulan malzemenin depodan sızmaması, bozulmaması, değişime uğramaması gibi pek çok olumsuz şartlardan korunması gerekiyor. Bunu en iyi şekilde kalın bir duvar kalınlığı ile pekala yapmak mümkündür. Ancak bu durumda üretim maliyeti artacak ve ihtiyaç olmadığı halde fazladan para ödemesi yapılacaktır. DOlayısıyla kriterlere dikkat ettiğimizde ihtiyacınızı tam manasıyla karşılayan en ucuz maliyetli tankı almış olursunuz.

Bunun yanı sıra tankın içine girecek malzemelerin ne tür dayanım sağlandığını tablodan da bakılarak bir değerlendirme yapılmalıdır. Bu iki ayaklı inceleme sonucunda en iyi asit tankı imalatı ortaya çıkacaktır. Hem hesaplı ve hem de ömürlük…

O halde asit tankı imalatına geçmeden önce hangi verilerin bilinmesi gerektiğine beraber bakalım :

1 : Asit türü

Bir asit tankı fiyatı istediğinizde en iyi fiyatı verebilmemiz için hangi asit için depolanacağını söylemelisiniz. Bu asit türü, istenen saklanma şartları, sıcaklık derecesi bu anlamda gereken bilgilerdendir. Bunun yanı sıra eğer isteniyor ise karıştırıcılı tank, serpantinli cihazlar gibi aside dayanıklı olması beklenen HDPE dışı materyallerin de değerlendirilmesi gerekir. Asidin türü ne ise onun dayanım şartını görmemiz için tablomuzdaki karşılığına bakarız. HDPE gibi asitli ortamlara dayanımlı bir malzeme muhtemelen isteyeceğiniz her türlü asitlere tam dayanım sağlayacaktır. Ancak yine de et kalınlığını belirlemek için bu değelerlere bakılması fiyatı düşük olan bir tank imal edilmesine olanak tanır. O yüzden atlanmamalıdır!

Bu kriter çok önemlidir ve tank deposunun sorunsuz çalışma ömrünün uzun olmasını sağlar. Bu ise minimum 50 yıldan başlamaktadır.

2 : Asit sıcaklığı

Kullanılan asit stoğunun olması gereken depo içindeki sıcaklık değeri önceden bilinmelidir. Çünkü Hdpe hammaddeden yaptığımız asit tankları 70 derecenin üzerindeki asitler için uygun değildir. Bunun nedeni polietilen maddenin bu sıcaklığın üzerindeki değerlere dayanamayacağındandır. Ancak diğerlerine göre asit tankları için en ideal hammaddenin hdpe100 polietilen olduğunu bilmelisiniz. Ancak sıcaklık durumu sadece tankın imalatı aşamasında değil, aynı zamanda depolanacak yerin konumunda da önemlidir. Çünkü ortam sıcaklığı depo iç sıcaklığını doğrudan etkilediği için, aside uygulanan sıcaklığı tek başına değerlendirmemek gerekmektedir. Bu ikisine dikkat edilerek tank seçimi yapılmalıdır. Burada dış sıcaklıktan etkilenmemesi için tankın et kalınlığını arttırmak bu noktada bir çözüm olacaktır. Ancak eğer yüksek sıcaklıklarda asit depolanması olabiliyorsa,  sıcaklığı doğrudan etkileyecek etkeni bir gölgeleme ile perdeleyerek te bundan kurtulmak gerekebilecektir.

3 : Asit yoğunluğu

Depolanan asit konsantre yoğunluğu değerleri yüzde (%) olarak bize bildirilmelidir. Çünkü buna göre bir duvar kalınlığı belirlememiz gerekmektedir. Mesela; %99 luk bir sülfürik asit tankı yapmak için tank kalınlığını %100 arttırırız. Bir başka örnek olarak %48 yoğunlukta bir kostik asit tankı yapmak için duvar kalınlığı %50 artması gerekmektedir. Bunların tümü deponun kullanım ömrü için ve asit tankının dayanabilmesi için gerekli olan çalışmalardır, ve mutlaka tespit edilmesi gerekir.

Neden Detay Plastik Asit Tankı tercih edilmelidir?

Detay Plastik 1994’ten günümüze kadar onlarca yıldır asit tankı üretmekte ve satmaktadır. Türkiye’nin 81 iline ve yurt dışında onlarca ülkeye asit tankı ve çeşitlerini yapmıştır. Detay Plastik olarak bugüne kadar imal ettiğimiz asit tankları ve çevre çalışmaları konusunda referanslarımızdan tek bir sorun bildirimi almamışızdır. Son derece titiz yapılan mühendislik çalışmaları ile öncesi ve sonrası için belirlediğimiz kriterlerin doğrultusunda ömürlük asit tankları imal ettiğimizi ve güvenli bir montaj yaptığımızı bilmenizi isteriz. Bunun yanı sıra; sunduğumuz ürün garanti süresini, ve buna bağlı olarak ürünün nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili teknik bilgiler, ve ayrıca bununla ilgili eğitim gerekliliklerini de tarafınıza tam olarak vermekteyiz. Bu sistemimiz size bir teminat olarak güvence verecektir.

Kullandığımız tüm ürünlerimiz garantilidir ve garanti harici bir toz parçasını dahi ürünlerimize eklemediğimizi bilmenizi isteriz. Bu zaten asit depolayan, taşıyan, aktaran bir üründe mutlaka olması gereken kriterdir.

Asit nedir, neden asit depolama tankı kullanımı önemlidir?

Asit, su ile hidrojen iyonları üreten hidrojen bileşimine denir. Hidrojen iyonları çözeltiyi asidik yapar. Bundan dolayı asitler mavi renkli turnusol kağıdına kırmızı bir renk verir. Ayrıca eski Türkçe’de asit için Hamız ve bazı kaynaklarda ise Ekşit dendiğini biliyoruz.

Kullanılan gıdaların çoğu asit içermektedir. Limonda Sitrik Asit, sirkede ise Asetik Asit bulunur. Bununla beraber diğer farklı asitler, limon, sirkey, ekşi elma ve şerbete keskin bir tad vermektedir. Bunun yanı sıra elektrik depolamaya yarayan aküler Sülfürik Asit, midedeki sindirim sıvıları Hidroklorik Asit içerir. Asitler suda eridiğinde hidrojen iyonları üreten madde çözeltilerine dönüşürler. Asitli maddelerin çoğu, saf katılar, sıvılar yada gazlar olarak bulunsa da, sadece Su eridiğinde asit gibi tepki vermektedir. Ayrıca asitler, çözeltiye hidrojen iyonu bırakan bileşikler. Bütün asitler hidrojen içerir.

Asit özellikleri:

  • Asitlerin tadı ekşidir.
  • Turnusol kağıdını kırmızıya çevirirler.
  • Bazlar ile tepkimeye girdiklerinde tuz ve su oluştururlar.
  • Ciltte yanıcı bir his uyandırırlar.
  • Fenoflatein damlatıldığında renk değiştirmezler.

Bu spesifik özellikler, anyon muhtevası ve ayrılmamış moleküllerden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra diğer çeşitli asitlerin molekülleri, çözeltiye farklı miktarda serbest hidrojen bırakma eğilimindedirler.

Böylesine önemli bileşenleri içerip farklı kimyasal tepkimelere yönelen asitlerin depolanması, aktarılması gibi işlemler için mutlaka buna dayanıklı tankların kullanılması gerektiğinden dolayı bir asit tankı ve onun aktarma sistemine ihtiyacınız olacaktır. O nedenle asit tankı yaptırırken, satın alırken sadece fiyat değil, aynı zamanda bu kriterleri de değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın!

HDPE Tank Hakkında Bilgi Almak İçin

Yada Fiyat Teklifi Almak için Bize Ulaşabilirsiniz.

Üretim Aşamasındaki Hdpe Asit Tankı Asit Deposu Resimleri

Ürettiğimiz asit deposu kimyasal dayanımları tam karşıladığı için kimyasal asit tankı ihtiyaçlarının tümünü karşılamaktadır. Herhangi bir asit türü için mukavemet tam olarak sağlanmaktadır. Bundan dolayı polietilen hammaddeden imalk edilen depolar 50 yıllık tam dayanıklılık garanti etmektedir. Güneş gören veya karanlık ortamlarda kesinlikle deformasyona uğramaz. Detaylı bilgi almak için bizi aramaktan çekinmeyin.

hdpe tank
hdpe tank

HDPE Levha Özellikleri

YoğunlukMRF
Erime Akış Miktarı
230ºC/2,16 kg
190ºC/5 kg
Esneklik ModülüIşıl Genleşme KatsayısıYüzey DirenciIsısal İletkenlikSertlikYanıcılık
HDPE Natur≥0,9400,1-2,0>8001,8>10120,460B2**
HDPE Siyah-UV≥0,9500,1-2,0>8001,8>10120,460B2**

Kullanılan Malzemenin Özellikleri

Polietilenin özellikleri, büyük ölçüde polimerin moleküler ağırlığına ve yoğunluk derecesine bağlıdır. Plastik madde, malzemenin modülünü arttırır. O halde depolama tanklarının imalatı için gereken ana unsurlara birlikte bakalım!

Yüksek Yoğunluk (HDPE), (~0.96): Yüksek Yoğunluklu polietilen doğrusaldır. Yüksek moleküler ağırlığa ve tipik olarak %95 gibi yüksek kristalliğe sahiptir.

Düşük Yoğunluklu (PE), (~0.92): HDPE ye göre daha düşük yoğunluklu polietilen türüdür. Kristallik ne kadar yüksek olursa, malzeme o kadar yoğun olur. Bir polietilen zincirinin dallanması, kristalleşme yeteneğini azaltır ve dolayısıyla yoğunluğu azaltır.

PE, asit ve bazlardan gelen kimyasal saldırılara karşı iyi bir direnç sunsa da, bu tür ortamların PE3’te, yorulma çatlağı büyümesini hızlandırabileceği görülmektedir.

PE’nin özellikleri öncelikle kristallik ve moleküler ağırlıktan etkilenir. Daha sonra yoğunluk arttıkça modül artar. Bununla birlikte erime noktası, güç ve sertlik de artar.

Üstelik bu özellikler sabit değildir. PE, aynı polietilen özelliklerinin moleküler ağırlık ve moleküler dağılımı nedeniyle büyük ölçüde değişebildiği mükemmel bir örnek sunar.

HDPE Tanklar

(PVDF, PVC, PP) Gibi Diğer Maddeler ile Karşılaştırılması

Endüstriyel alanda yüksek ve düşük yoğunluklu polietilen (PE) ve polipropilen (PP) kullanımı yaygındır. Bunlar, boru tesisatı için en düşük maliyetli polimerleri, daha küçük yapısal şekilleri, kapları ve bu malzemelerin endüstriyel kullanımını, yılda milyarlarca liraya üreten bir dizi başka uygulamayı içermektedir. Poliolefin ürünlerinden, düşük ve yüksek yoğunluklu polietilen ve polipropilen, düşük yoğunluklu ürünün baskın olduğu kullanımların büyük çoğunluğunu oluşturur.

Düşük yoğunluklu polietilen, sahada kullanım ve imalat kolaylığı nedeniyle su tanklarına bağlanan boru tesisatı için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ürünün kimyasal direnci, yüksek yoğunluklu polietilen veya polipropilen kadar iyi olmasa da olağanüstüdür. Malzemenin füzyon kaynağı, uygun ekipmanla kolayca gerçekleştirilir. Ve bu şekilde yapılan boru tesisatı, atık hatları tankı, su hatları tankı ve yüksek basınç veya sıcaklıklara maruz kalmayan diğer çeşitli tanklar için mevcut herhangi bir malzemenin en ucuzu ve en dayanıklısıdır. Malzeme için üst sıcaklık limiti 60°C’dir. Ürün, mukavemet, sertlik ve diğer mekanik özellikleri artırmak için çok çeşitli malzemelerle birleştirilebilir.

Malzemenin izin verdiği sıcaklık bölgesinde kimyasal direnç mükemmeldir. Mekanik özellikleri daha da artırmak için artık PE takviyeli bir üründe mevcuttur. Başarılı kurulumlar sağlamak için malzemenin düşük modülü tanınmalıdır. Düz zincirli hidrokarbonlar, aromatik hidrokarbonlar, klorlu hidrokarbonlar ve güçlü oksitleyicilerden kullanılabilmektedir. Diğer tüm malzemeler ürün tarafından kolayca işlenir. Üründe kullanılan bazik polietilen dikkatli seçilmeden veya bu etkiyi azaltmak için uygun bileşim kullanılmadan yapılırsa gerilimden etkilenen çatlamalar bir sorun olur. Ayrıca, uzun süreler boyunca atmosferik maruziyetlerin etkisini azaltmak için ürünün birleştirilmesi gereklidir.

Yüksek yoğunluklu polietilen ve polipropilen, kimyasal uygulamalar için birçok yönden benzerdir. Bu malzemelerin kullanımıyla önemli ölçüde geliştirilmiş mekanik özellikler elde edilir. Ve kimyasal direnç de büyük ölçüde artar. Uygun sıcaklık aralığında sadece güçlü oksidanlar malzemelere kayda değer ölçüde karışacaktır. Ve plastik madde doğru seçilmez ise, HDPE’nin gerilmesi ve dolayısıyla çatlaması bir sorun olacaktır.

Polipropilenin modülü biraz daha yüksektir, bu da bazı durumlarda faydalıdır. Termal genleşme katsayısı, polipropilen için yüksek yoğunluklu polietilenden daha düşüktür. Her iki malzeme de kolayca kaynaklanır.

Termoplastik tankların tasarımı ve yapımı için kullanılan ve ilgili standartların kapsadığı diğer malzemeler Poliviniliden Florür (PVDF) ve Poli Vinil Klorür (PVC)’dir. Her iki malzeme de büyük tanklar için yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ve genellikle GRP kabuklu bir astar olarak kullanılacaktır.

HDPE Asit Tankı için gereken levhaların özellikleri

HDPE Asit Tankı için gereken levhaların özellikleri ölçüleriyle beraber aşağıdaki tabloda verilmiştir. Kalınlığı 1 mm den başlayıp 100 mm ye kadar tüm levha çeşitlerimiz mevcuttur. Bu sebeple kapasitesi küçük veya büyük olan asit tankları için gereken levha kalınlığını seçebilmekteyiz. Bunun haricinde 1000×2000 mm, 600X3000 mm, 1200X2500 mm, 1500X3000 mm ebatındaki tüm levha ölçülerine düşen ağırlıkları görmektesiniz. Buna göre üretilen Asit tankının yaklaşık ağırlığı da ortaya çıkmaktadır. Tabloyu inceleyerek detayları görebilirsiniz.

Diğer Depo Çalışmalarımız

Kapalı Tip Dairesel Depolar

Kapalı Tip Dairesel Depolar

Kapalı Tip Dairesel Depolar (HDPE) High Density Polyethylene – PE100. Yüksek kimyasal dayanım, mükemmel işlem parametreleri ve yüksek tokluk ve […]

Üstü Açık Prizmatik Depolar

Genellikle metal üretim tesislerinde çıkan ürünün korozyona karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak için diğer bazı malzemelerle kaplanma işlemine tabi tutulmaktadır. […]

Asit Tankları ve Daha Fazlası

Hdpe levlalardan imal ettiğimiz polietilen kimyasal tanklarımız hakkında bizden bilgi alabilirsiniz.